‘Onze’ Kloosters

Momenteel hebben de contact met een aantal kloosters waar we de meerdaagsen gaan organiseren. Hieronder zullen wij deze met behulp van een sfeerbeeld aan jullie voorstellen. Heb je voorkeur om naar één van deze kloosters te gaan, neem dan even contact met ons op.

Trappistenklooster, Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven.

Een imposant gebouw met een enorme brouwerij ernaast. Het staat bekend om zijn bier ‘La Trappe’, welke de toepasselijke spreuk ‘Proef de stilte’ met zich mee draagt. Een klooster met monniken met verschillende nationaliteiten. Het proeflokaal bevindt zich in de buurt, maar nog belangrijker is de mooie natuur met een binnenplaats met een fontein. Het klooster is groot en de kerk is enorm. Het is gebouwd in de traditionele neogotische stijl, die je misschien wel kent van het Rijke Roomse leven aan het begin van de twintigste eeuw. Mooie kamers, waarvan sommigen met eigen toilet en douche. Vriendelijke monniken die houden van taalgrapjes.

In de Onze Lieve Vrouwe Abdij in Oosterhout.

Een relatief kleine kerk met een aantal zusters die samen in het Gregoriaans zingen tijdens de eucharistie. Het ruikt er naar wierrook. In het gastenverblijf is het schoon, de kamers zijn in de stijl van de jaren 70 en er hangt een aangename stilte. Het eten smaakt goed en is warm, de zelf-gemaakte vanillevla smaakt heerlijk. Het klooster staat aan de rand van Oosterhout en wanneer je langs de muren rijdt, verwacht je niet dat er een grote kloostertuin aanwezig is, inclusief een boomgaard met appel- en perenbomen. De zusters zijn vriendelijk, staan je warm te woord en zijn bereid om alle vragen te beantwoorden.

Abdij Koningsoord

Een modern gebouw. Veel licht, ronde vormen en witte muren. Bakstenen rondom de ramen, zodat het omliggende landschap en de binnentuinen worden ingelijst. Vijfentwintig lieve, gezellige en aardige zusters. Een warm bad en veel interesse. Luxe en ruime kamers, met allen een eigen douche en toilet. Een fijne omgeving met bos en heide. Dicht bij het centrum van Arnhem, maar afgelegen genoeg dat je pas na een wandeling van 15 minuten door de natuur bij het station van Oosterbeek bent. Grote raampartijen. De dag wordt afgesloten met de completen in een heldere kerk, waar in het schemerige licht orgelmuziek klinkt en waar de avond in alle rust wordt aangesneden.