Geplande meerdaagsen

Opzet van de meerdaagsen: Deze meerdaagse zet je echt op weg om je eigen leven vanuit een andere invalshoek te beleven en te ervaren. Bovendien kom je samen met andere mensen en dat stimuleert jezelf enorm om volop dat alles in een bijzondere omgeving te beleven en het verbreedt je horizon

Werkwijze: Uiteraard beginnen we deze meerdaagse met een kennismaking en de agenda met elkaar verkennen. Een goede start is belangrijk. We gaan ook even grasduinen in de benedictijnse traditie en enkele teksten en gaan dan verder in op de thematiek van deze meerdaagse.

Stijl: De stijl van deze meerdaagse in inhoudelijk rijk, informatief en participatief. Er is tijd om elkaar te leren kennen, maar ook om je terug te trekken. Daarnaast zijn we aanwezig bij een aantal getijden en de maaltijden binnen de sfeer van het rustgevende klimaat.

Programma: Een meer gedetailleerde programma ontvang je ter plekke.

Aanmelden: Stuur een mail naar vadere.info@gmail.com. Wij sturen je dan zo snel mogelijk een mail terug met een aanmeldformulier.

 ‘Ruimte nemen in je eigen tijd

Inschrijven voor deze meerdaagse is niet meer mogelijk!

Vrijdag 18 oktober vanaf 14.00 tot zondag 20 oktober 14.00 uur, Abdij Koningshoeven te Tilburg

In de huidige maatschappij is er altijd geluid om ons heen en in ons hoofd. Geluiden van verkeer, televisie, muziek, andere mensen en geluiden uit de natuur: de wind, de vogels, het water. Er is altijd geluid. Daarnaast worden we steeds drukker. We vliegen van hot naar her en gaan maar door. Ons hoofd ratelt: dit moet nog gedaan worden, dat moet nog gedaan worden’, en we voelen ons schuldig als we eens ‘niks’ doen. In het onderwijs gebeurt dit ook. Er is weinig tijd om eens stil te staan bij het moment, bij wat er gebeurt, omdat we door moeten en er van alles gedaan en geregeld moet worden. Binnen deze meerdaagse gaan we in het klooster ervaren wat er gebeurt als het stil is om ons heen, als er niks gedaan moet worden en als we ons aan een bepaald ritme houden.

Welke invulling geven we dan opeens aan de tijd die we hebben? In plaats van door, door, door, staan we stil en zoeken we naar dat wat voor ons belangrijk is. In ons eigen leven en in je werk. Hoe kan je in je eigen leven en binnen je eigen vak stil staan? Wat doet dat met jou en met de mensen in je omgeving ? Wat hoor je, zie je, voel je als je bewust wordt van je eigen tijdsinvulling?

Inhoud:De rustpunten en het stil staan bij dingen in je dagelijks leven en je werk die van belang zijn, staan centraal binnen de meerdaagse. Samen gaan we onderzoeken wat tijd betekent, wat stil staan in de tijd met ons doet, wat er met ons gebeurt wanneer we rust hebben en we geen haast hebben. We gaan met elkaar op onderzoek uit naar wat het betekent om af en toe stil te staan en stil te zijn. Wat ontdekken we in onszelf? Wat doet er toe en hoe kunnen we dat vertalen binnen ons onderwijs? De nadruk van de meerdaagse ligt op een praktische uitwisseling en een persoonlijke bezinning. We gaan op zoek naar hoe we rust en stilte in ons eigen leven en in onze werk toe kunnen passen. Daarnaast kijken we naar toekomstige ontwikkelingen en uitdagingen en mogelijkheden rondom het eigen vak, werk en de samenleving.

Doel:De doelen van deze meerdaagse zijn, studie, reflectie, uitwisseling en bezinning rondom het thema tijd. Als doelgroep nodigen we iedereen uit die zich herkent in de bovenstaande tekst.

Praktische informatie
Deelnemers: minimaal 7 en maximaal 13
Verblijfskosten: € 160,00
Begeleiders: Jos van Remundt en Iris Springvloet

Inschrijven voor deze meerdaagse is niet meer mogelijk!

Op aanvraag is dit aanbod ook beschikbaar voor (school) teams en andere geïnteresseerden

‘Omgaan met eigen verlieservaringen’

Inschrijven voor deze meerdaagse is niet meer mogelijk!

Dinsdag 12 november vanaf 11.00 tot donderdag 14 november 10.00 uur, Abdij Lilbosch te Echt

Mensen die aan deze meerdaagse deelnemen hebben allen te maken gehad met intense verlieservaringen. In het geval van deze meerdaagse: het verlies van een dierbare mens in de eigen omgeving: een partner, een kind, een ouder, een vriend(in).

Inhoud: Men maakt kennis met een aantal gangbare opvattingen over ‘de dood’ waardoor er een start gemaakt kan worden met het formuleren van hun diepere overtuigingen ten aanzien van ‘leven en dood’.  Zo hopen we dat je jezelf meer kan gaan verdiepen in de eigen betekenis van dit schokkende verlies in jouw persoonlijk leven. Wat heeft deze verlies voor jou betekent en hoe heeft verder invloed gehad op je verdere dagelijkse leven. Daarnaast wordt je bewust van de wijze hoe een rouwproces kan verlopen. Iedere deelnemer wordt uitgenodigd om ‘iets van een persoonlijk perspectief’ op het spoor te komen en te schetsen.

Deze meerdaagse vindt plaats in een klooster met Benedictijnse leefsfeer. Deze benedictijnse omgeving wordt tijdens de meerdaagse ‘ingezet’ als een kans voor deelnemers om verdieping in zichzelf te vinden.

Doel: Deze meerdaagse werkt ondersteunend en begeleidend maar is niet bedoeld als therapie. Voor traumatische rouw worden personen doorverwezen. 

Praktische informatie
Deelnemers: maximaal 6 (Er is één tweepersoonskamer beschikbaar)
Verblijfskosten: 170 euro Laatste twee plaatsen voor 140 euro!
Begeleider: Gert de Wolf
Leeftijdsindicatie: rond 30 – 50 jaar. Wanneer er meerdere aanmeldingen zijn of aanmeldingen in andere leeftijdscategorieën, zal er een aangepaste meerdaagse worden aangeboden.

Inschrijven voor deze meerdaagse is niet meer mogelijk!